Adıyaman Tütünü
Özellikle sigaraya gelen peş peşe zamların ardından Tütün alımları bir hayli artmış durumda. Tütün denilince akla ilk gelen tür ise Adıyaman Tütünüdür. Peki Adıyaman Tütününü farklı ve değerli kılan özellikler nelerdir. Kendine has kokusu, içiminde ki sertlik gibi bir çok etken saymak mümkün. Adıyaman Tütünü ne yazık ki piyasada adı en çok geçen fakat en az bulunan tütün olarak da bilinir. Bunun nedeni ise yine tütünün özündeki güzellikle alakalı.
Adıyaman Tütünü Özelliklerine bir bakalım:
Adıyaman Tütününün aslı koyu sarı renklerde olur. Bu farklılık gösterebilir mi diye soracak olursanız evet. Güneşin düşüş açısından toplandığı saatte kadar renk üzerinde değişmeler gözlemlenebilir.Adıyaman Tütünü genel olarak hızlı tükenen bir türdür. Yani bir dükkana girdiğinizde sertleşmiş ve kurumuş bir tütünün üzerinde Adıyaman yazıyorsa aldırış etmeyin.
Adıyaman Tütününün bir diğer özelliği ise kokusudur. Özellikle çuvalına elinizi attığınız zaman hissedeceğiniz bal kokusu olmalı. Adıyaman Tütününün en bariz özelliklerinden birisi de daha sarılmadan yakılmadan etrafa yayılan bal kokusudur. Sadece Adıyaman Tütünün de rastlarsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder